2. De Leer in meer bijzonderheden

Bent u sceptisch over wat er op deze website is geschreven? Lees dan het volgende…

Omdat Des Heren Nieuwe Kerk een nieuw verstaan van het Woord leert, dat voor velen waarschijnlijk onbekend is en u daarom sceptisch kan zijn, wordt, opdat u een beter inzicht krijgt, het volgende geschreven. Een van de leerstellingen die opvalt in Des Heren Nieuwe Kerk is dat men, om de betekenis waarlijk te kunnen verstaan, moet weten dat er een inwendige of geestelijke zin binnen de letterlijke zin van het Woord is. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat men naar het Ware moet luisteren en ernaar leven om verlichting te ontvangen.

Door Zijn Goedheden en Waarheden verlost de Heer de mens, dat wil zeggen, als de mens de Heer liefheeft en in Hem gelooft. Deze leer over een inwendige of geestelijke zin van het Woord wordt duidelijk gezien in alle stukken op deze website. Om u echter aan te tonen dat de inwendige of geestelijke zin van het Woord nu onthuld en geopenbaard is voor degene die de Heer, die Zelf het Woord is, liefheeft, wordt het volgende u aangeboden opdat u het zelf kunt zien en bevestigen naar het schriftelijk woord van de Bijbel.

Het Witte Paard en de Ruiter zoals in het Boek de Openbaring De Inwendige of Geestelijke zin van het Woord Onthuld

U kunt zien dat dit aan het eind van de Oudste Kerk (de nakomelingen van Adam en Eva) met de zondvloed is gebeurd.

Het Woord en de Geestelijke of Inwendige Zin ervan

De meeste Christenen denken dat zij het Woord verstaan, en als er iets is dat ze niet begrijpen, dat niet juist klinkt, of verwarrend lijkt, verontschuldigen ze zich en zeggen dat dat iets voor de experts, de predikanten, de priesters en de theologen is.